julemys

T gjorde precis som hon sa, mitt i vår mysiga kvällsmat efter ett härligt pass afrikansk dans började en svensk låga brinna i hennes ögon, största kastrullen åkte fram, socker mättes och rätt som det var stod det en skål färska, rosa brända mandlar på bordet.  GOTT!



Kommentarer
Postat av: Moster Anne-Lie!

Tjena på er!!!

Härligt att ni slagit era "kloka" huvuden ihop! Ja, kloka och kloka... Jag hörde att ni sätter skräck i alla dem som är på gymmet. Och att M tänkte bli sprinterlöpare.

Ja, här nere i Halmstad så har jag stora problem att förstå vad dem säger, dem har svalt r:en totalt, talar slarvigt. Jag hade förstått dem bättre om dem hade talat engelska. Idag var jag nere vid havet och tittade, väldigt höga vågor och skum som blåste in på land. Det såg ut som om någon satt och badade skumbad och roade sig med att slänga iväg skumbollar. Jag återkommer fler gånger och se´n så lät det väldigt gott med de där brända mandlarna, ni tänkter väl på moster och skickar ett gäng! Kram på er båda!

2011-12-03 @ 21:43:19
Postat av: Johanna

Har ni fortfarande inte fått igång internet eller?! Det hænder ju ingenting hær! =)

2011-12-06 @ 18:28:45
Postat av: Moster Anne-Lie!

Jag håller med föregående talare ;)! Jag vet vad det beror på att det inte händer något, det var något fel på mandlarna! Dem ligger magsjuka! Våra excelenta konditorer har lyckats göra sig själva sjuka av sina superba bakverk. Jaha, man får bara vara glad att man inte var där... Jag kan ju nämna en lite klantig grej jag råkade göra härom dagen. Jag bakade gifflar till Thomas och mig, hans med en smarrig köttfärsblandning med smakrik ost och mina med enbart den smakrika osten. Jag lyxade till hans med smält margarin och vitlök som jag penslade på innan gräddningen, toppade även med lite god flingsalt. Och jag ville vara lite mer fettsnål med mina så jag penslade uppvispat ägg på mina och och strödde på flingsaltet och vallmofrön. Visst låter det gott! Sen skulle jag ju givetvis avnjuta det underbara som jag åstadkommit. Men vad kryddstarkt det var! Och ändå var det ju bara ost i. Så upptäcker jag att jag i stället för vallmofrön hade strött på massor av grovmalen svartpeppar! Kul;(. Så jag försökte och skrapa och skrapa för att få bort det mesta av pepparen. Men jag hade ju varit så frikostig med "vallmofröna" och de satt ju fast så, så jag fick skära bort tunna lager på mina fantastiska gifflar. Ja, ja... En dag i sköna Holm, Halmstad där man inte förstår vad dem säger. Kram!

2011-12-07 @ 01:38:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0